ميراث آريا(chtn) - سرهنگ حسين نوري‌فر در اولين کنفرانس ملي تصادفات و سوانح ريلي و جاده‌اي افزود: 14 هزار نفر از 23 هزار نفر کشته تصافات رانندگي در سال گذشته در جاده‌ها و مابقي در داخل شهرها کشته شدند. از سوي ديگر استانهاي فارس، خراسان رضوي، خوزستان، اصفهان و تهران بيشترين آمار تصادفات را به خود اختصاص دادند.

وي با اشاره به اين که تصادفات رانندگي در کشور اولين عامل مرگ و مير غيرطبيعي هستند، افزود: همچنين بعد از بيماري سرطان، تصادفات رانندگي دومين عامل مرگ و مير در کشور است.

جانشين فرمانده پليس‌راه کشور يادآور شد: با وجود اينکه حدود 70 درصد تصادفات رانندگي در شهرها و بقيه در جاده‌ها رخ مي‌دهد، اما تلفات مربوط به جاده‌ها در حدود 70 درصد تصادفات رانندگي را تشکيل مي‌دهد و اين امر به دليل سرعت زياد خودروهاست که به تبع آن، تلفات زيادي در تصادفات رانندگي جاده‌ها به بار مي‌آيد.

نوري‌فر با اشاره به افزايش وسايل نقليه در 8 ماه اخير سال جاري ادامه داد: هم اکنون تعداد وسائل نقليه در کشور بالغ بر 12 ميليون اعم از سواري و وانت، موتورسيکلت، کاميون و وسايل حمل و نقل عمومي است.

وي تصريح کرد: 180 هزار و 958 کيلومتر راه در سراسر کشور وجود دارد که از اين رقم يک درصد آزاد راه، 4 درصد بزرگراه، 15 درصد راه اصلي،21 درصد راه فرعي و 59 درصد راه روستايي است.

جانشين فرمانده پليس‌راه کشور با بيان اين که 57 درصد تصادفات جاده‌اي بر اثر خطاي انساني صورت مي‌گيرد، افزود: در سال 85 به طور ميانگين 76 نفر در هر روز و 3 نفر در هر ساعت بر اثر تصادفات رانندگي کشته شدند که اين ميزان در سال 87 به طور ميانگين 64 نفر در هر روز بود.

وي يادآور شد: سواري و وانت 54 درصد، موتورسيکلت 1/21 درصد، کاميون2/14 درصد، عابر پياده 5/7 درصد و وسايل حمل و نقل عمومي 1/3 درصد در وقوع تصادفات دخيل هستند.

جانشين فرمانده پليس‌راه کشور خاطرنشان کرد: انحراف به چپ که عمدتاً ناشي از سبقت هاي غير مجاز است در حدود 22 درصد، تخطي از سرعت مطمئنه 6/25 درصد، عدم رعايت حق تقدم 9/16 درصد، عدم توجه به جلو 26 درصد و ساير موارد 9 درصد مرگ و مير ناشي از تصادفات را دربر مي گيرد.

نوري‌فر با اشاره به اين که تست اعتياد 10 درصد از رانندگان وسايط حمل و نقل عمومي از کل 14 هزار و 734 مورد تست اعتياد مثبت بوده است، افزود: بايد با فرهنگسازي مناسب، زمينه را براي کاهش اين معضل فراهم کرد.

نوري‌فر با اشاره به اقدامات صورت گرفته توسط پليس راه کشور در خصوص کاهش تصادفات در سطح جاده‌هاي کشور، گفت: طي سال گذشته بيش از 612 هزار و 338 دستگاه خودرو در کشور توقيف و بيش از 20 ميليون نفر راننده متخلف اعمال قانون شده‌اند.

وي تصريح کرد: در سال گذشته همچنين 203 هزار دستگاه موتورسيکلت توقيف، 12 هزار و 167 فقره گواهينامه ابطال و 69 هزار و 926 فقره گواهينامه توقيف شده‌اند و با 34 هزار و 398 مورد تخلفات شرکتهاي حمل و نقل بار و مسافر برخورد شده است.
نوري‌فر با اشاره به مهمترين عوامل جلوگيري از بروز تصادفات، اظهار کرد: اصلاح و تعويض قوانين بازدارنده از طريق مراجع قانونگذاري در جهت افزايش هزينه تخلف، توسعه استفاده از ساير روشهاي حمل و نقل و کاهش ترافيک جاده اي، توسعه کاربرد تجهيزات هوشمند در خودروها و راه ها با بهره گيري از ITS و افزايش تجهيزات پليس راه، توسعه و گسترش واحدهاي امداد و نجات در راه هاي کشور از اهم اين فعاليت هاست که بايد برنامه هايي براي عملي شدن اين عوامل جلوگيري از بروز تصادفات تدوين شود.

100


انتهای پیام/

کد خبر 138809225